terug naar overzicht

Gevelstudie - Green C Oostende

Rose D'ivrypark - 8400 Oostende

Architectonisch beton

Verhelst nv, Oudenburg

Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis In het hart van Oostende ontwikkelt Vastgoedgroep Degroote het inbreidingsproject Green C. Het project is opgedeeld in 4 bouwfasen en omvat uit 185 woongelegenheden, opgedeeld in zowel woningen als appartementen, meer dan 240 parkeerplaatsen en een nieuw buurtpark met stadsmoestuin, pergola en boomgaard.

 

Structuur – specifieke kenmerken

Fase 1a - The Garden

The Garden maakt deel uit van de eerste fase van het project Green C en bestaat uit zes bouwlagen waarover 49 appartementen verspreid zijn, elk met een eigen terras.

Fase 1b - The Villas

The Villa’s bestaan uit 28 stapelwoningen en maakt deel uit van de eerste bouwfase. Samen met The Garden vormen The Villas de omsluiting van een private binnentuin van 2000m²

Fase 2 - The Cube

The Cube maakt deel uit van de tweede bouwfase van Green C. De terracottakleurige gevelsteen en de opvallende architectuur moeten ervoor zorgen dat The Cube hét herkenningspunt binnen het project wordt. Dit gebouw is omvat 27 appartementen, verdeeld over 7 bouwlagen. Ook hier heeft elk appartement een eigen terras.

Fase 3a - The Park

The Park vormt de start van de derde bouwfase en bestaat uit 7 bouwlagen en 30 appartementen. Het gebouw rust op een ondergrondse parkeergarage die zich verder verspreid onder het publieke buurtpark.

 

Software

Alle berekeningen zijn uitgevoerd met behulp van de rekenpakketten van Buildsoft. De plannen werden in BIM opgevat en getekend in Revit.

Cobe ingenieurs staat in voor de stabiliteitsstudie van de elementen en opmaak van de detailplannen voor fabricatie.