consultants building & engineering

werkwijze

Persoonlijke aanpak met vast aanspreekpunt

Cobe ingenieurs is in de eerste plaats een aanspreekbaar studiebureau. Zaakvoerders Koen en Katrien staan dicht bij de projecten – ook dat van jou. Je projectleider staat je bij als vast aanspreekpunt tijdens je volledige bouwtraject.

Samenstellen bouwteam

Om een vlot bouwproces te garanderen, werken we vaak projecten uit in bouwteam. Dankzij het overleg tussen de verschillende bouwpartners geniet je van een vlot verloop van je project. Onze ervaring met BIM-modellen is een absolute troef binnen je bouwteam. We schakelen snel en elimineren problemen nog voor ze zich stellen.

01.

Opstellen voorontwerp

De ingenieurs distilleren de nodige prestaties en normen voor het structurele ontwerp bij aanvang van je project. Dat zijn de uitgangspunten voor de structuur, die aansluit bij de architecturale visie van het ontwerp. Deze basis vertalen we in schema’s en schetsen. We implementeren de waardevolle feedback van de ontwerppartners tot een uitgewerkt voorontwerp.

01.

Ontwerpmodel met BIM

Via de BIM-software ontstaat het ontwerpmodel. Met Revit van Autodesk werken we dat model verder uit, zowel intern als extern. We wisselen ideeën uit en verfijnen de structuur. Via een geijkte modelleerwijze komen we tot een gedimensioneerde structuur. Met BIM linken we de begroting en technische beschrijving aan dit model, om verder te coördineren met BIM-partners.

  • Oplijsten prestaties en normen
  • Vertalen in schema’s en schetsen
  • Model ontwerpen via BIM-software
  • Linken begroting en technische beschrijving
01.

Efficiënt uitvoeringsdossier

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom bezorgen we de uitvoerder bij aanvang van de werf alle structurele geometrie en details, de betonwapening en de borderellen. Zo kan hij de structuur vlot voorbereiden, materialen bestellen en de werken uitvoeren. De aanlevering van structuurplannen en uitvoeringsdetails bepalen namelijk vaak het uitvoeringstempo. Net als de bouwheer of de architect vinden wij dat als ingenieurs van groot belang. De uitvoeringsdetails blijven gelinkt in het BIM-model. Tijdens de werf helpt BIM eventuele bijbestellingen opvangen en vlot oplossen.

01.

Persoonlijke werfopvolging

Met je plan is onze taak niet af. Je ontwerpingenieur volgt je dossier ook tijdens de uitvoering van de werken op de voet. Zowel intern als extern. Hij verwerkt documenten en becommentarieert deze. Hij is steeds bereikbaar om de flow op de werf te ondersteunen. Op geregelde tijdstippen bezoekt je ingenieur de werf om belangrijke structurele fases te controleren, zodat het resultaat perfect is.

01.