terug naar overzicht

Dok Noord Gent

Dok Noord 3 - 9000 Gent

Bouwen van appartementen, kantoren, winkels, een ondergrondse parking en omgevingswerken

Opdrachtgever

BESIX Real Estate Development

Architect

Axent Architects nv

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bv

Hoofdaannemer

nog niet gekend

Ingenieur technieken

Macobo

Andere partijen

SECO (Controlebureau)

Macobo (EPB & akoestiek)

atelier (GRAS Landschapsarchitect)

2B-SAFE (Veiligheidscoördinatie)

  1. Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Op de site van de voormalige glasfabriek Meyvaert aan het Dok Noord in Gent ontwikkelt ICN in samenwerking met Besix een nieuw residentieel project. Het complex omvat meer dan 100 woningen, enkele handelsruimtes en zal omgeven worden door groen in de vorm van een nieuw aan te leggen park.

 

  1. Structuur – specifieke kenmerken

Het project is opgedeeld in 4 blokken. Blokken A, B en C vormen één geheel en omsluiten op die manier een collectieve tuin. Deze blokken rusten ook op een gemeenschappelijke kelder. Blok D staat los van de andere blokken en is omgeven door een publiek toegankelijk park. Dit gebouw is eveneens onderkelderd, maar omvat geen inrit. Voor wagens wordt de toegang voorzien via een tunnel onder het publieke park, die de kelder van blok D verbind met de kelder van blokken A, B en C.

De dragende structuur van de kelders en het gelijkvloers bestaat volledig uit beton. In de bovenliggende verdiepingen wordt, waar mogelijk, metselwerk in silicaat toegepast.

  1. Andere

Alle berekeningen zijn uitgevoerd met behulp van de rekenpakketten van Buildsoft. De plannen werden in BIM opgevat en getekend in Revit.