terug naar overzicht

Green C Oostende

Rose D'ivrypark - 8400 Oostende

Inbreidingsproject

Opdrachtgever

Degroote Real Estate Construct nv

Architect

B2Ai Human Centered Architecture  

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bv

Hoofdaannemer

Degroote Real Estate Construct NV

Andere partijen

Kubiek (EPB)

  1. Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis In het hart van Oostende ontwikkelt Vastgoedgroep Degroote het inbreidingsproject Green C. Het project is opgedeeld in 4 bouwfasen en omvat uit 185 woongelegenheden, opgedeeld in zowel woningen als appartementen, meer dan 240 parkeerplaatsen en een nieuw buurtpark met stadsmoestuin, pergola en boomgaard.

 

  1. Structuur – specifieke kenmerken

Fase I beslaat een appartementsgebouw van zes bouwlagen waarover 49 appartementen verspreid zijn, elk met een eigen terras. Het tweede lot zijn 28 stapelwoningen . Beide loten omsluiten een private binnentuin van 2000m²

De tweede bouwfase betreft een appartementsgebouw van 7 bouwlagen met terracottakleurige gevelsteen. De opvallende architectuur moeten ervoor zorgen dat dit hét herkenningspunt binnen het project wordt.

De derde bouwfase en bestaat uit 7 bouwlagen en 30 appartementen. Het gebouw rust op een ondergrondse parkeergarage die zich verder verspreid onder het publieke buurtpark. De dakplaat van de kelder is gedimensioneerd op hogere overlasten die door de stad zijn opgelegd.

De appartementen zijn een klassieke gesloten structuur. De dakplaat van de kelder is uitgewerkt als een paddenstoelvloer.

 

  1. Andere

Alle berekeningen zijn uitgevoerd met behulp van de rekenpakketten van Buildsoft. De plannen werden in BIM opgevat en getekend in Revit.