terug naar overzicht

DUCO Veurne

Handelsstraat 19 - 8630 Veurne

Bouwen van een kantoor 

Opdrachtgever

Vero Duco nv

Architect

Govaert & Vanhoutte Architects nv

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bvba

Hoofdaannemer

Alheembouw nv

Andere partijen

Studiebureau R. Boydens nv (technieken)

Onderwerp - beschrijving bouwprogramma

Als specialist in ventilatie en zonnewering bouwt Duco een nieuw kantoorgebouw langsheen de autosnelweg Brugge-Calais en dit te Veurne.

Het nieuwe burelencomplex wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken die zorgen voor een energieneutraal gebouw.
Eyecatcher voor de gevel is de structurele buitenzonwering met rechthoekige design lamellen die zorgen voor een optimaal werkklimaat en een maximale daglichttoetreding, waardoor oververhitting tijdens de warme zomermaanden geen kans krijgt.

Met het nieuwe burelencomplex kan de Belgische ventilatiespecialist dan ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering. Of hoe op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers gecreëerd wordt, zonder gebruik te maken van airco’s.

Structuur - specifieke kenmerken

Het drie bouwlagen tellende gebouw wordt opgetrokken uit een betonskelet van wanden en kolommen.
Ter plaatse gestorte en nagespannen vloerplaten realiseren de grote overspanningen. De balkenloze onderzijde van deze vloerplaten blijft grotendeels zichtbaar.
De voorliggende gevellamellen worden ondersteund door een uitkragende staalstructuur, verankerd in de achterliggende betonplaten.
Gezien het zeer beperkte draagvermogen van de ondergrond is een paalfundering de logische funderingstechniek.

Andere

Dit project werd door COBE uitgewerkt met BIM-toepassing van de plannen.