terug naar overzicht

Residentie Miraval Knokke-Heist

Bayauxlaan 14 - Leopoldlaan 67 - 8300 Knokke-Heist

Bouwen van een Residentie

Opdrachtgever

Bouwonderneming Christiaens nv

Architect

Piet Bailyu Project architects

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bv

Hoofdaannemer

Bouwonderneming Christiaens nv

Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Residentie Miraval wordt opgetrokken op de hoek van de Bayauxlaan en de Leopoldlaan in het centrum van Knokke. Het project bevat 29 appartementen, verspreid over 7 verdiepingen. Blikvanger wordt het duplexappartement op de hoek met dubbel verdiepingshoge ramen dat uit het hellend dak schiet. De kelder gaat twee verdiepingen ondergronds en huist garageboxen.

Structuur – specifieke kenmerken

De appartementen bevatten ruime terrassen zonder overstap en zorgt voor een onafgebroken overgang tussen appartement en balkon. Dit geeft de mogelijkheid tot het plaatsen van verdiepingshoge ramen en voorziet de appartementen van veel lichtinval en een open uitzicht.

De kelder bestaat volledig uit gewapend beton. De bovenbouw rust op de garagewanden die structureel als krachtverdeelelementen naar de fundering worden gebruikt, want het gebouw wordt op volle grond gefundeerd.

Andere

De stabiliteitsberekeningen van dit project zijn uitgevoerd met behulp van de rekenpakketten van Buildsoft. Het uitwerken van het model en de plannen gebeurde in Revit