terug naar overzicht

Greenfront Brugge

Vaartdijkstraat 30 - 8200 Brugge

Bouwen van 56 appartementen en 2 handelsruimtes met ondergrondse parkeergarage en fietsenberging

Opdrachtgever

Eiffage Development Vlaanderen nv

Architect

Salens Architecten bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bvba

Hoofdaannemer

Eiffage Development Vlaanderen nv

Onderwerp - beschrijving programma

Residentie Greenfront kreeg een correcte naam o.w.v. haar mooie ligging tussen het groen van het Lappersfortbos en het kanaal Brugge-Gent. Ze omvat 56 appartementen en 2 handelsruimtes met een ondergrondse parkeergarage en fietsenberging.

Het moderne gebouw bestaat uit 3 torens van 6 verdiepingen. Ze zijn op het gelijkvloers en de 1ste verdieping verbonden met geknikte bouwvolumes. De continue en slanke terrasrand kenmerkt het gebouw.

Structuur - specifieke kenmerken

De appartementscheidende muren van het gelijkvloers zijn ten volle als verdiepingshoge omgekeerde balken voor de ondervanging boven de kelder gebruikt. Er is weinig doorhangende structuur aan het plafond van de kelder wat een groot pluspunt is voor de technieken.

Door goede afspraken en BIM-uitwisseling tussen het stabiliteitsbureau en de productieafdeling van de aannemer werden veel structuurelementen geprefabriceerd. Hierdoor slaagde de aannemer er in om het gebouw binnen een zeer korte termijn op te trekken.