consultants building & engineering

BIM

Multidisciplinaire aanpak met BIM

Met BIM of het Bouw Informatie Model combineren we 3D-ontwerpen met data voor diverse disciplines in de bouwsector. Die integrale aanpak optimaliseert de uitvoering van bouwprojecten. Zo werken we efficiënt samen tijdens de fases van de levenscyclus van het gebouw. Je profiteert van de ondersteuning van BIM en haalt info op, bewerkt en levert ze opnieuw aan voor de andere partners.

De bouwstenen van BIM

BIM maakt het delen en uitwisselen van informatie eenvoudig en efficiënt. Als architect of aannemer heb je op elk moment toegang tot de plannen en uitvoeringsdetails vanop je eigen computer en je eigen locatie.

  • Bekijk de gedeelde digitale weergave
  • Communiceer vanuit je eigen discipline met alle partners
  • Wissel info uit via open standaarden, vanop je eigen locatie

Voordelen van BIM voor elke partij

Omdat we met BIM werken, geniet je mee van een efficiënt informatiemanagement voor je project. BIM brengt de informatie op het juiste moment bij de juiste persoon. Technologische oplossingen, gerichte feedback, creatieve mogelijkheden en motivatie van andere partijen: dat is integraal ontwerpen ten volle.

Als bouwpartner bepaal je mee hoe individuele teams werken en hoeveel teams samenwerken om het gebouw te bedenken, ontwerpen, bouwen en exploiteren. Je kan bestanden uitwisselen, aanpassen en delen vanop je eigen scherm, waar en wanneer je dat wenst.

Innovatieve aanpak

Als pionier werken we voor het uitwerken van structurele ontwerpen en uitvoeringsdossiers al sinds 2010 met autocad REVIT en Allplan. We werken daarbij nauw samen met ontwerppartners volgens een vooraf afgesproken werkwijze en op gedeelde platformen. Zo komen we tot een goed gecoördineerd model en ontwerp.