nieuws

06 maart.
2023

Knesselare krijgt een nieuw multifunctioneel centrum

Aalter maakt werk van een nieuw en veelzijdig ontmoetingscentrum. Op de kloostersite in Knesselare brengt het lokaal bestuur verschillende activiteiten samen in één totaalproject. In dit centrum van de toekomst krijgen de Buitenschoolse kinderopvang (BKO), de bibliotheek, de Academie voor muziek, woord en dans, het Knesselaars Muziek- en Toneelonderwijs (KMTO) en het verenigingsleven een plaats. Het nieuwe concept wordt een duurzaam, technisch en maximaal energieneutraal pareltje mét de nieuwste technieken. Zo wordt er via geothermische warmtepompen ‘s winters verwarmd en ‘s zomers gekoeld.

Het voormalige klooster in de Kloosterstraat werd intussen gesloopt. In het voorjaar van 2023 wordt gestart met een nieuwbouw, die vooruitstrevendheid en duurzaamheid verenigt.

De kapel van het klooster blijft behouden (zie artikel hieronder), als een herinnering aan het verleden. Bovendien krijgt deze een actieve functie als buitenspeeltuin, overdekt podium, receptieruimte, tentoonstellingslocatie,...

Meer informatie over dit project kan je terugvinden op de website: www.aalter.be Artikel DE TIJD - 1 maart 2023