terug naar overzicht

Group De Brabandere Veurne

Handelsstraat 12 - 8630 Veurne

Bouwen van een bedrijfsgebouw en een betoncentrale

Opdrachtgever

De Brabandere Wegenbouw nv

Architect

Vandendries Capoen Architectenbureau bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bvba

Hoofdaannemer

Alheembouw nv

Onderwerp – beschrijving bouwprogrammaGroup De Brabandere bouwt een nieuw kantoorgebouw in Veurne. De lagere verdiepingen bestaan uit onder meer kantoorruimtes en kleedkamers. De hoogste verdieping is voorzien van een fitnessruimte en een kinderopvang.Op een aanpalen terrein wordt eveneens een nieuwe betoncentrale opgericht bestaande uit keermuren, stortbunkers, silo’s, een menginstallatie en een bedrijfsgebouw.Structuur – specifieke kenmerken

Het kantoorgebouw werd op palen gefundeerd. De draagstructuur bestaat uit een betonskelet van kolommen, balken en wanden. De ter plaatse gestorte vloerplaten worden gepolierd, waarbij het uitzicht van elke verdieping verschilt door een variatie in betonsamenstelling. Hierdoor fungeert het gebouw tevens als toonzaal voor gepolierde vloeren.

De installaties waaruit de betoncentrale is opgebouwd, zetten aan op betonsokkels die eveneens op palen zijn gefundeerd.

Een vijf meter hoge keermuur dient als kering van een talud van waarop stortbunkers door middel van bulldozers worden gevuld.