terug naar overzicht

Duinenwater Knokke

Duinenwater, Luc Peireplein, Camille Pissarodreef, Willy Schlobachpad, Isidore Verheydenpad - 8300 Knokke-Heist

Bouwen van meergezinswoningen

Opdrachtgever

Triple Living nv

Architect

Arcas Architect bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bv

Hoofdaannemer

Bouwonderneming Christiaens nv

Andere partijen

Kubiek bvba (EPB)

Onderwerp – beschrijving bouwprogramma

Duinenwater Knokke is een residentiële nieuwe woonbuurt aan de oevers van het Duinenwatermeer, vlakbij Knokke-centrum. Alle gebouwen zijn zorgvuldig vormgegeven met respect voor de typisch Knokse bouwstijl. De site heeft haar eigen winkels, restaurants en ligt ook op een boogscheut van het centrum van Knokke.

Structuur – specifieke kenmerken

De woonvolumes hebben een klassieke gesloten structuur a.h.v. volle platen ondersteund door wanden in silicaatsteen. Enkel de appartementscheidende muren worden dragend opgevat, wat de cliënten een maximale flexibiliteit qua indeling oplevert.

De site dient wordt voorzien te worden van voldoende parkeerplaatsen. Daarvoor wordt een ondergrondse parkeergarage van 2 verdiepingen voorzien.

De beschoeiing van de bouwput werd uitgevoerd in een “Cement-bentonietwand”, die het mogelijk maakt om aan te zetten op een diepte van 23m onder het maaiveld. Dit is nodig om de invloed van de bemaling op de omgeving zo minimaal mogelijk te houden.

De fundering van het gebouw bestaat uit een combinatie grondverdringende schroefpalen en micropalen. Deze laatste zorgen ervoor dat de grote waterdruk gecompenseerd wordt.

De ruwbouwwerken worden op heden bijna afgerond.

Andere

Dit project werd volledig in BIM uitgewerkt.