terug naar overzicht

Woning S Middelkerke

Torhoutsesteenweg - 8430 Middelkerke

Bouwen van een nieuwbouwwoning

Architect

Vandecasteele & Vanhooren Architectenbureau bvba

Ingenieur stabiliteit

Cobe ingenieurs bvba

Hoofdaannemer

Deprez bouwwerken bvba

Onderwerp - beschrijving bouwprogramma

De volledig gesloten voorgevel is noordelijk gelegen en schermt de woning af van de steenweg. De inkom ligt ongeveer 1 meter boven de straat en komt toe op de bovenverdieping. Het terrein helt af naar achteren waardoor de bewoners hier in de keuken en leefruimte genieten van een prachtig polderzicht. De benedenverdieping zit half ondergronds en komt over in de binnentuin.

Structuur - specifieke kenmerken

De slechte ondergrond, hoge grondwaterstand en de terreinhelling vroegen een diepfundering a.h.v. valse putten. De slanke luifels en open achtergevel zijn in staal uitgewerkt.